VISUEL INSTRUKTØR & KONSULENT

Stacks Image 108

I mere end 25 år har jeg forfulgt min passion - at arbejde med levende billeder, film- og tv-produktion og tilrettelæggelsen og instruktionen af en lang række fakta- og dokumentarprogrammer fra hele verden.
Som
VISUEL INSTRUKTØR OG KONSULENT elsker jeg udfordringen i at udvikle, forme og løfte det visuelle sprog i flæng med indholdet. Også når pengene er små. Jeg klipper og fotograferer og har produceret og klippet en del introer og breakere på danske tv-programmer og serier og udviklet stil og "dogmeregler" for produktionerne, så de ender op med en høj productionvalue og en ensartethed.
REFERENCER
REKONSTRUKTION & VISUALISERING
Dramatisering, visualisering og det at genskabe en autentisk historie i billed og lyd bliver brugt mere og mere i tv-billedet. Det er en rigtig svær kunst, især fordi der ofte ikke er midler nok til at producere rekonstruktioner i noget der ligner drama kvalitetet. Så kreativiteten skal være stor og virkemidlerne effektive hvis det skal fungere. Igennem de senere år har jeg arbejdet meget med at rekonstruere historier som en del af dokumentarfortællingen. Og ofte med små budgetter.
F-16 rekonstruktion til DR1 dokumentarserien "Jagerpiloterne".
Instruktion og klip: Jesper Ærø
Foto: Anders Löfstedt, Drone: Esben og Rune Mygind
INTRO & VIGNET
At komme rigtigt fra start er overordenligt vigtigt i et hvert tv-program. Jeg arbejder ofte med at bygge præmissen for programmet ind i introen. En intro skal i mine øjne være enkel, klar, fascinerende og kunne tåle at blive vist mange gange. Gerne så man opdager noget nyt hver gang.
Intro til DR1 dokumentarserien "Rejsen til Rio".
Instruktion og klip: Jesper Ærø
Foto: Simon Mouridsen, Mads Thomsen, Drone: Esben & Rune Mygind
BREAKERS
Breakers i et program kan bruges på mange måder. Personligt kan jeg godt lide, når de fungerer som små åndehuller eller billedoplevelser som etablerer en scene eller give os en stemning. De skal selvfølgelig hænge sammen med introen og den visuelle stil.
Breakers til DR1 dokumentarserien "Rejsen til Rio".
Instruktion og klip: Jesper Ærø
Foto: Simon Mouridsen, Drone: Esben & Rune Mygind